Adevaratul Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Adevaratul Dumnezeu

Dumnezeul pe care-L întâlnim trebuie să fie la fel de adevărat ca noi, cei care Îl căutăm. Dar oare nu este Dumnezeu Adevărat întotdeauna? Nu este El Însuşi neschimbător pentru vecie? Neîndoielnic.

Dar, în rugăciunile noastre nu Se află Dumnezeu aşa cum este El în Sine. Este imaginea pe care noi o avem despre El, fiindcă atitudinea noastră depinde nu doar de ceea ce este El în Sine, ci şi de ceea ce credem noi că este El.

Dacă avem o imagine falsă despre Dumnezeu, atitudinea noastră faţă de El şi rugăciunea noastră se va schimba în consecinţă. Este important ca, de la un capăt la celălalt al vieţii noastre, zi de zi, să învăţăm să-L cunoaştem pe Dumnezeu aşa cum este El.

(Mitropolitul Antonie de SurojRugăciunea care aduce roade, Editura Doxologia, 2014, p. 32)

Categoria: Articole

Cautare:

Adevaratul Dumnezeu

Vizualizari: 149

Id: 7196

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.