Aducerea-aminte de viata vesnica. Daruieste-mi ca sa ma pregatesc de ea cum se cuvinte

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Aducerea-aminte de viata vesnica. Daruieste-mi ca sa ma pregatesc de ea cum se cuvinte

Mântuiește-mă, Îndelung-Răbdătorule Doamne! Mântuiește-mă, Fiule al lui Dumnezeu, Hristoase, Cela ce ești fără de păcat, și dăruiește-mi cuget la viața veșnică, pentru ca, neavând nimic în inimă afară de acest gând, să împlinesc pururea voia Ta cu ajutorul harului Tău și să umblu cu plăcere întru poruncile Tale, întrebuințând cu folos talanții pe care mi i-ai dat Tu Însuți, Cerescule Împărat, și săvârșind cu ei neguțătoria cea bună să mă învrednicesc de laudă de la Tine, Stăpâne, și când vei veni Tu, Doamne, să zic cu îndrăznire din inimă curată: „Fericit sunt, Stăpâne, că ai venit!”

Pentru ospățul Tău de nuntă, Stăpâne, îmbracă-mă cu strai vrednic, pe care să-l gătească în mine, încă de aici, harul Tău. Învrednicește-mă să aprind atunci și candelă, pe care să mi-o dăruiască îndurările Tale.

Și așa, cu bucurie voi ieși ca să Te întâmpin, preaslăvindu-Te și binecuvântându-Te cu nădejdea de a fi părtaș Drepților și Sfinților care din veac bine au plăcut înaintea Ta.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, PSALTIRE sau cugetări evlavioase și rugăciuni scoase din facerile Sfântului Efrem Sirul și așezate după rânduiala Psalmilor lui David, Traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, pp. 55-56)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Aducerea-aminte de viata vesnica. Daruieste-mi ca sa ma pregatesc de ea cum se cuvinte

Vizualizari: 147

Id: 18257

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.