„Am 38 de ani si nu m-am spovedit niciodata. Ma poate spovedi cineva?”

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

„Am 38 de ani si nu m-am spovedit niciodata. Ma poate spovedi cineva?”

Costel din Suceava spune: „Am 38 de ani şi nu m-am spovedit niciodată. Mă poate spovedi cineva?” Da, vă poate spovedi cineva şi la 70 de ani şi la 90 de ani, numai să vă împingă Duhul şi să aveţi puterea să ajungeţi acolo. Nu mai întârziaţi, căutaţi un preot. Dacă nu vă încredinţaţi celui de lângă dumneavoastră, căutaţi unul mai departe, la o mănăstire etc. Dacă nu vă puteţi încredinţa unuia tânăr, căutaţi unul vârstnic. Este ca şi în medicină sau în alte profesiuni. Nu ne inspiră încredere medicul de la dispensarul nostru, ne ducem la spital şi căutăm până găsim. Celelalte toate sunt pretexte pe care şi le furnizează omul pentru a sta departe de Dumnezeu. A te apropia de Dumnezeu nu este o obligaţie, nu vine dintr-o presiune, ci este firescul lucrurilor. Atunci se împlineşte omul, când se apropie de Dumnezeu. Biserica şi tot instrumentarul ei funcţionează pentru a-l apropia, la modul concret, pe om de Dumnezeu. (Pr. Prof. dr. Constantin Coman, Între iluzia împlinirii și certitudinea eșecului, Editura Bizantină, p. 40)

Categoria: Articole

Cautare:

„Am 38 de ani si nu m-am spovedit niciodata. Ma poate spovedi cineva?”

Vizualizari: 178

Id: 3712

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.