Atunci cand pruncii vad ingeri

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Atunci cand pruncii vad ingeri

Curăţindu-se prin botez şi nefiind spurcat de păcatele cele cu voie, sufletul de prunc este prin nevinovăţia, simplitatea, nerăutatea sa, înrudit cumva cu firea îngerilor, şi ca atare nu numai că nu pune piedici apropierii îngerului păzitor, ci poate că o şi atrage. Copilul este îmbrăcat în trup subţire şi slab, şi poate că din această pricină lumea duhovnicească îl vede mai repede, iar el o vede mai repede pe ea. Şi cine trimite îngerii la pruncii omeneşti, dacă nu Însuşi Făcătorul îngerilor şi oamenilor? Gândiţi-vă: Cerul se pune în mişcare ca să păzească pe pământ viaţa sau neprihănirea unui prunc, şi cu toate astea sunt unii care ascultă fără compătimire cum strigă un prunc pe genunchii sărăciei, care privesc cum cresc proprii lor copii fără să le dea mai multă atenţie decât ierbii care creşte pe câmp?

Categoria: Articole

Cautare:

Atunci cand pruncii vad ingeri

Vizualizari: 156

Id: 20081

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.