Barometrul rugaciunii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Barometrul rugaciunii

Cine nu se roagă cu duhul înfrânt şi smerit este ca şi cum ar încerca să fixeze boabe de fasole pe un zid de piatră.

Noi ne rugăm de formă. Da, ne rugăm de formă când ne rugăm într-o stare de tulburare. Simţim că ceea ce cerem este o îndrăzneală dar, totuşi, cerem. Avem obligaţia să spunem: „Facă-se voia Ta”. În toate, în toate. În toate să se facă voia Ta. Dar cuvintele acestea nu ne plac. De ce? Pentru că nu avem smerenie. Pentru că nu avem ascultare.

Deci, când ne rugăm în această stare, starea aceasta a noastră nu ne lasă să simţim în rugăciune nici bucurie, nici linişte. Acesta este barometrul rugăciunii. Barometrul ascultării cererilor noastre este pacea, liniştea, bucuria. Iar când o astfel de bucurie nu se află în sufletele noastre, rugăciunea noastră este formală.

(O viață de jertfă - Mărturisirile Cuviosului stareț Samson Esper, traducere de Severin Alexandru, Editura Egumenița, Galați, 2010, p. 62)

Categoria: Articole

Cautare:

Barometrul rugaciunii

Vizualizari: 117

Id: 12294

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.