Bunul ce iti este strain!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Bunul ce iti este strain!

Vedem cele ce se supun pedepsei vremelnice. Vedem cum avuţia adunată în mod nedrept de răpitori se risipeşte şi piere, ei înşişi suferind în această lume necinste, remuşcări şi mustrarea conştiinţei. Se întâmplă deseori ca aceştia să se îmbogăţească pentru un timp şi să strălucească o vreme ca florile pe câmp, dar într-o clipă, ca o floare se ofilesc, se scutură şi se fac ca nişte cerşetori şi nemernici. Bunul străin răpit, care intră în casă, ca focul distruge toată avuţia, căci, unde este nedreptate, acolo se cuibăreşte blestemul dumnezeiesc. Unde este blestem dumnezeiesc, acolo nu va fi nici un bine şi urmează fel de fel de nenorociri.

(Sfântul Tihon din Zadonsk, Comoară duhovnicească, din lume adunată, Editura Egumeniţa, Galaţi, 2008, p. 104)

Categoria: Articole

Cautare:

Bunul ce iti este strain!

Vizualizari: 146

Id: 22268

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.