Calugaria este fericire?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Calugaria este fericire?

- Călugăria este fericire.

- Într-adevăr, explica părintele Varsanufie, acea bucurie duhovnicească pe care o dă mănăstirea, este atât de mare încât într-o clipă se pot uita toate durerile vieţii: şi din lume, şi din mănăstire. Diavolul lucrează puternic, vrând să-i îndepărteze pe oameni de la slujirea lui Dumnezeu (în lume el realizează acest lucru foarte uşor).

În mănăstire îi este mai greu să se lupte, pentru că duhul răutăţii într-atât urăşte mănăstirea şi prin toate mijloacele se străduieşte să o ponegrească în ochii oamenilor neexperimentaţi. Nu voi greşi spunând că cea mai înaltă fericire o pot dobândi monahii. În lume te poţi mântui, dar ca să te curăţeşti pe deplin, să te speli de omul cel vechi, să te ridici până la înălţimea cea întocmai cu a îngerilor, până la cea mai înaltă creaţie spirituală este cu neputinţă în lume”.

(Starețul Varsanufie de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2010, p. 215)

Categoria: Articole

Cautare:

Calugaria este fericire?

Vizualizari: 200

Id: 13361

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.