Care este adevarata pocainta?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Care este adevarata pocainta?

Pocăinţa trebuie să fie adevărată. Este adevărată pocăinţă când aceasta este însoţită de zdrobirea inimii, de dispoziţia sufletului pentru împlinirea dumnezeieştii dreptăţi şi de mărturisirea păcatelor. Adevărata pocăinţă este o schimbare în privinţa faptelor săvârşite, schimbare a vieţii morale, schimbarea în mai bine şi desăvârşită întoarcere de la viaţa de mai înainte şi din păcat.

Adevărata pocăinţă, zice Sfântul Clement al Alexandriei, este „nu atât faptul de a se recunoaşte cineva vinovat de acestea, ci mai ales de a le dezrădăcina din suflet, pentru care păcate se şi osândeşte pe sine la moarte”. Şi din nou: „A te întoarce la pocăinţă înseamnă a înceta să mai păcătuieşti şi a nu mai privi înapoi niciodată”.

(Sfântul Nectarie de Eghina, Despre îngrijirea sufletului, Editura Sophia, București, 2009, p. 74)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Care este adevarata pocainta?

Vizualizari: 196

Id: 6131

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.