Ce inseamna „miluieste-ne pe noi”?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce inseamna „miluieste-ne pe noi”?

Înseamnă să primim de la Dumnezeu toate binefacerile câte le poate da Dumnezeu și câte ne sunt necesare nouă. Cuvântul acesta „miluiește-ne pe noi” este un cuvânt cuprinzător. Am putea zice „ai milă de noi”, pentru că „miluiește-ne” vine de la „milă” și când zicem „ai milă de noi” ne gândim că „Dumnezeu cel milostiv și iubitor de oameni”, „Dumnezeul milei și al îndurărilor”, „Dumnezeu care ne miluiește și mântuiește”, „Dumnezeu care e Dumnezeul milei și al iubirii de oameni” e cel milostiv pe care ni-L prezintă Domnul Hristos în îndemnul: „Fiți milostivi precum Tatăl vostru cel din ceruri milostiv este” (Luca 6, 36). Deci Dumnezeu să ne miluiască pe noi, să-și reverse mila Sa, să-și reverse bunătatea Sa, să-și reverse iubirea Sa peste noi, să ne facă parte de cele trebuincioase pentru viața spirituală și pentru viața materială, să ne aibă în seamă, să ne aibă în vedere, să ne învăluie în bunătatea Sa, fiind încredințați că „iubirea lui Dumnezeu, față de cel mai mare păcătos este mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt față de Dumnzeu” (Părintele Arsenie Boca), fiind încredințați că Dumnezeu este Tatăl nostru bun și iubitor de oameni.

(Arhimandritul Teofil Părăian, Pași pe calea duhovnicească – convorbiri realizate de Părintele Sabin Vodă, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2010, pp. 72-73)

Categoria: Articole

Cautare:

Ce inseamna „miluieste-ne pe noi”?

Vizualizari: 170

Id: 18385

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.