Ce sa fac daca nu pot sa fiu atent la ce se citeste/canta in biserica?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce sa fac daca nu pot sa fiu atent la ce se citeste/canta in biserica?

În biserică uneori nu auzim sau nu înțelegem ceea ce se cântă, se citește sau se predică. În aceste situații, să stăm cu mintea în fața Domnului și să ne dedicăm rugăciunii lui Iisus. Trebuie să știm, în tot cazul, că în biserică, în timpul săvârșirii oricărei slujbe și, în special, al dumnezeieștii Liturghii, fiecare gest liturgic, fiecare mișcare are însemnătatea ei. Deci, cel care cunoaște și înțelege fiecare moment al rânduielii, participă în cunoștință de cauză la adunarea credincioșilor și își hrănește sufletul cu mana cerească ce se oferă din belșug la ospețele duhovnicești ale slujbei din biserică.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Călăuzire către viața duhovnicească, Traducere de Preot Victor Manolache, Editura Egumenița, p. 61)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ce sa fac daca nu pot sa fiu atent la ce se citeste/canta in biserica?

Vizualizari: 236

Id: 14674

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.