Cel care a facut veacurile a existat inainte de veacuri, si in tacere deplina a facut Puterile ceresti ale sfintilor Ingeri :: Marturii din viata monahala - Gheron Iosif

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cel care a facut veacurile a existat inainte de veacuri, si in tacere deplina a facut Puterile ceresti ale sfintilor Ingeri :: Marturii din viata monahala - Gheron Iosif


Cel care a facut veacurile a existat inainte de veacuri, si in tacere deplina a facut Puterile ceresti ale sfintilor Ingeri

Hristos Se naste pentru a mantui pe toti oamenii. Bucurati-va, deci, si va veseliti cu ingerii si cu Pastorii, impreuna cu toata zidirea, iubiti fii ai lui Iisus Hristos, Domnul nostru.

Mai intai va aduc, precum Magii, vestea stralucitoare ca dulcele Iisus Se naste si intreaga fire se bucura si raspandeste buna mireasma, deoarece vede purtat in brate pe Creatorul ei. Ingerii se bucura impreuna si canta cu glas melodios : " Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace " !

Pentru ca S-a nascut Domnul pacii. Cel care a facut veacurile si inainte de veacuri era, si care in tacere deplina a facut Puterile ceresti ale sfintilor Ingeri. Acela, astazi, este tinut in brate de Preadulcea Sa Mama. Este alaptat si crescut ca sa ne mantuie pe noi toti.

S-a nascut dulcele Iisus ca sa ne nasca din nou pe noi. S-a facut om, pentru ca sa ne arate modul in care putem sa-L urmam si sa imitam faptele Lui. Ne-a lasat porunci pentru ca sa nu ne ratacim alaturi de cale si sa pasim in intuneric.

A luat trup dulcele Iisus pentru ca noi sa ne bucuram de aceasta fericita inrudire. Sa devenim frati ai lui Hristos si fii ai Preacuratei Sale Maici. Si, in cele din urma, sa devenim intru toate urmatori lui Hristos si fii dupa har ai Tatalui Ceresc.

Sa ne cercetam cu totii, tineri si batrani, mici si mari, in fiecare cuvant pe care il rostim, in fiecare pas pe care il facem, in fiecare clipa din zi si din noapte, daca facem, spunem sau gandim ceea ce place lui Hristos, Domnul nostru. Suntem intotdeauna vrednici atunci cand ne impartasim cu Hristos ? Suntem urmatori Lui ? Ramane dulcele Iisus intru noi ? Si-a gasit loc in inima noastra curata, sau pleaca imediat pentru ca nu-si gaseste loc ? Toate acestea trebuie sa le cerceteze crestinul adevarat in fiecare clipa; mai ales acela care vrea sa mearga pe calea cea stramta si cu chinuri a Domnului si sa ajunga la desavarsire. Asa cum sunteti si voi, fii iubiti ai bunului meu fiu duhovnicesc, care sufera atata si care si-a pierdut sanatatea pentru ca voi sa aflati bucuria si sanatatea voastra sufleteasca.

Fiecare pastor al oilor celor cuvantatoare este dator sa se sacrifice pe sine pentru turma sa, urmand Stapanului Hristos, care a venit sa-si dea sufletul Sau rascumparare pentru multi.

Aveti grija de dragostea dintre voi, cu constiinta curata, cu durere in suflet, cu dragoste pentru Hristos. Sa aveti ascultare desavarsita pentru ca Hristos sa Se bucure de voi si sa nu mai ofteze parintele vostru, care se ingrijeste de toate si cauta interesul vostru al tuturor. Lepadati-va de voia proprie, deoarece aceasta este moartea sufletului pentru om. Sa acoperiti unii altora greselile, pentru ca si Hristos sa le acopere pe ale voastre. Daca ceri de la fratele tau dreptate, te afli de indata in fata lui Dumnezeu, care, desi tu ai pacatuit, nu te-a indepartat de la El. Acum, ca te-a trezit cu harul Sau, nu vrei sa tii si tu pe fratele tau care este slab ? Unde este dreptatea ta ? Daca Hristos iti va lua harul si iti va cere talantii inmultiti pe care ii datorezi ? Ce ai, omule nemultumitor, care sa nu fi primit ? Iar daca ai primit, de ce te lauzi pentru fiecare lucru bun, ca si cand nu l-ai fi primit ?

Spune, mai bine, acestea: " Daca stai, suflete al meu, stai deoarece te tine harul lui Dumnezeu; si daca fratele tau cade, cade deoarece nu este harul cu el. Multumeste, deci, lui Dumnezeu si nu socoti lucrul strain ca fiind al tau. Deoarece iti va lua harul si-l va da celuilalt. Atunci vei cadea tu si se va scula aproapele tau. Atunci vei vedea greseala ta, dar va fi tarziu.

Cel dintre voi care va cauta ce este drept sa stie acestea : sa poarte sarcina fratelui sau pana la ultima lui suflare si sa faca ascultare desavarsita fata de indrumatorul sau. Numai cu dragoste se intareste cel slab.

Cand va vedea parintele vostru duhovnicesc intelegerea si dragostea dintre voi, va avea bucurie mare si va impartasi bucurie. Dar cand vede certuri si carteli, sanatatea lui se va zdruncina, ii va veni mai repede moartea si voi veti ramane orfani.

Va doresc tuturor din suflet toate cele bune, iubiti nepoti.

Cu smerenie,

Parintele Iosif.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.