Credinta desfiinteaza granitele omenesti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Credinta desfiinteaza granitele omenesti

Cu privire la statele omeneşti, acestea nu au vreo legătură nici cu ierarhia cerească şi nici măcar cu cea pământească, pentru că Biserica cea Adevărată și Sobornicească nu se limitează la vreun stat, ci este răspândită în toată lumea şi are ca membri pe creştinii cu adevărat credincioşi şi cuvioşi.

Pentru Dumnezeu nu este important în ce stat vieţuieşte omul, ci ca acesta să fie un creştin credincios, adevărat şi dreptslăvitor. Unul care face voia Domnului este mai bineplăcut Lui decât o mie de necredincioşi, precum zice Sfântul Ioan Gură de Aur. E adevărat şi de netăgăduit faptul că nu numai lui Dumnezeu, ci şi tuturor dreptslăvitorilor le-ar plăcea dacă statul ar spori în dreapta credinţă şi în adevăratele înţelesuri ale ei. Dar ce să facem, căci au venit vremuri când mulţi se îngrijesc de cele trecătoare şi lasă singurul lucru care e de trebuinţă. (Sfântul Cuvios Ambrozie de la Optina)

(Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, vol. I, Editura Egumenița, Galați, 2009, pp. 133-134)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Credinta desfiinteaza granitele omenesti

Vizualizari: 157

Id: 4503

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.