Credinta inseamna incredere in Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Credinta inseamna incredere in Dumnezeu

Așa cum acest câine atârnă de mine, așa și eu, atârn de Marele Dumnezeu, Care îmi spune: „Crede în Mine!” Pentru scurt-circuitul pe care-l pătimim în lume, cel mai bun medicament este rugăciunea. Hristos agață de sus o undiță ca să ne izbăvească din iadul de foc care este lumea. De aceea să-L rugăm cu credință. Să cauți rugăciunea precum o păsărică bolnavă, slabă și fricoasă și să te consideri o furnică săracă. „Eu v-am ales pe voi”, spune Hristos.

Familia noastră să fie sfinții. Acum, Evanghelia este orfană și parcă plânge. Numai dacă vei împlini poruncile Evangheliei, te va durea pentru ea și vei plânge. Pentru tine, lumea va fi Hristos Cel fără de păcat. Să-ți spui: „Pentru mine nu există decât Hristos Cel fără de păcat”.

(Anastasie Malamas, Ca aurul în topitoare. Viața mucenicească a unui Iov al zilelor noastre, traducere din limba greacă de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2012, p. 40)

Categoria: Articole

Cautare:

Credinta inseamna incredere in Dumnezeu

Vizualizari: 143

Id: 9351

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.