Cum inseteaza de fericire fiecare dintre noi!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum inseteaza de fericire fiecare dintre noi!

Cum se teme fiecare de necazuri şi de boli, cum fuge de ele! Numai că, din păcate, însetăm de fericirea pământească, pe pământ căutăm fericirea, acolo unde ea nu poate fi aflată, în loc să o căutăm în cer, acolo unde ea rămâne în veci; ne temem de necazuri şi de boli şi fugim de ele, însă tocmai acestea sunt pentru noi, în cea mai mare parte, dacă nu neapărat trebuincioase, cel puţin de folos, fiindcă tămăduiesc sufletul nemuritor, care boleşte de multe patimi. Ce fericire poate fi în surghiun, în temniţă? Fiindcă toţi suntem surghiuniţi din Rai în această lume, ca într-o temniţă. Ce fericire pot avea cei osândiţi la moarte? Veţi spune: „Şi pe pământ sunt multe plăceri nevinovate, de care nici Dumnezeu nu ne opreşte să ne folosim. Însuşi Dumnezeu a lăsat vinul, care veseleşte inima omului, El ne-a descoperit arta de a cânta la instrumentele muzicale, El ne-a nvăţat să alcătuim tot felul de cântece şi de dansuri, El ne-a înconjurat cu păsări cântătoare, care parcă ne cheamă la bucurie şi fericire, El a întins înaintea ochilor noştri măreaţa privelişte a naturii, în care vedem peste tot bucuria şi fericirea făpturilor, care parcă ne cheamă şi pe noi să ne bucurăm împreună cu ele”.

(Sfântul Ioan din KronstadtFericirile evanghelice în viața noastră, Editura Sophia, București, 2012, p. 8)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cum inseteaza de fericire fiecare dintre noi!

Vizualizari: 115

Id: 13346

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.