Cum ne pierdem timpul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum ne pierdem timpul

Evanghelia din ziua Născătoarei de Dumnezeu (la Liturghia cea din timpul săptămânii liturgice) este extrem de instructivă. Domnul îi spune ospitalierei Marta: Te îngrijeşti şi te sileşti de multe, dar un lucru trebuie; Maria partea cea bună şi-a ales care nu se va lua de la ea (Luca 10, 41-42). Aceste cuvinte ale Domnului ne sugerează că noi toţi dorim şi stăruim pentru multe în viaţă în diferite situaţii şi sub diverse aspecte; ne zbatem, ne îngrijim şi ne îngrijorăm de multe; pierdem însă timpul de aur, care ar trebui ocupat cu lucrul cel mai de preţ: mântuirea sufletului. De pildă, citim tot felul de jurnale, gazete, cărţi, care se ocupă de diferite ştiinţe, sau, pur şi simplu cărţi lumeşti, cu un conţinut divers, uneori dintre cele mai dubioase; nu citim în schimb cărţile de neapărată trebuinţă: Cartea Cărţilor, Evanghelia, nu o citim; nici Biblia, nici scrierile Sfinţilor Părinţi, nici cărţile de cult. Creştinii se ocupă, în zilele noastre, cu tot felul de lucruri şi afaceri lumeşti; dar în biserică intră arareori; unii sunt preocupaţi să obţină decoraţii şi alte distincţii, dar nu se arată deloc preocupaţi să-şi împlinească, cu conştiinţă curată îndatoririle ce le revin.

(Sfântul Ioan de Kronștadt, Liturghia – cerul pe pământ, Editura Deisis, 2002, p. 308)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum ne pierdem timpul

Vizualizari: 159

Id: 23059

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.