Cum sa procedam cu sectantii, cand ne ataca in public?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum sa procedam cu sectantii, cand ne ataca in public?

Adevărul este că trebuie să fiiți cu puțină tactică. Nu vă lansați într-o luptă, dacă sunteți înconjurați. Căci trebuie să fii as. Eu v-am spus cum să procedați dacă e lume multă. Iar dacă vă atacă, puteți să ieșiți onorabil, zicând: „Domnule, eu mă închin, lucru pe care dumneata nu-l faci! Toată puterea mea este în Sfânta Cruce, care este Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Eu stau de vorbă cu dumneata numai cu condiția că vrei să te lămurești și să faci ca mine, nu să fac eu ca tine. Atunci stau de vorbă, dacă vrei să te lămurești. Încolo, nu putem sta de vorbă, pentru că eu cinstesc sfinții, pe Maica Domnului și Sfânta Cruce”. Asta este și-i destul. Poporul asta crede. Dar vă spun: nu stați de vorbă cu ei! Decât atât: „Domnule, stau de vorbă cu dumneata dacă dorești să vii la credința adevărată, care este asta: În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh! Ești în stare să faci lucrul ăsta? Nu-l faci, atunci nu stăm de vorbă. Ești un eretic! Vă amăgește, oameni buni!” și pleci.  Și Apostolul Pavel spune: Cu ereticii nu stați de vorbă! Căci sunt atât de gălăgioși, de nerușinați și interpretează și nuștiu ce. Că lumea, săraca, nevinovată, se ia după ei, că vede că au vorbit mai mult. Chiar dacă nu e adevărul. Dar precizați lucrurile: Crucea, Sfinții, Sfintele Taine!

(Ne vorbeşte Părintele Arsenie Papacioc, Vol. 3, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, p. 127)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum sa procedam cu sectantii, cand ne ataca in public?

Vizualizari: 128

Id: 15341

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.