Cuvinte alese despre ascultare

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cuvinte alese despre ascultare

Nimic nu atârnã aşa de greu ca pãcatul şi neascultarea (Sf. Ioan Hrisostom).

Ascultarea, ca stare a inimii, este singura desosebire esenţială între vederea din lume şi cea de dincolo de lume (Rafail Noica).

Noi credem, dupã cum credeau Sfinţii Părinţi, cã, dacã Domnul Însuşi nu îl călăuzeşte pe calea ascultãrii, începãtorul nu va putea sã înveţe nimic de la oameni; chiar de ar avea înaintea lui pe Sfinţii Apostoli înşişi, el ar arunca cu pietre în ei (Sf. Ignatie Briancianinov).

Ascultarea este moartea mândriei şi învierea smereniei (Sf. Ioan Scãrarul).

Ascultarea este scara cea mai scurtã cãtre cer (Sf. Vasile cel Mare).

Acela care nu împlineşte poruncile lui Hristos sã nu se socoteascã a nu se fi lepãdat de El. Fiindcã orice cãlcare de poruncã, orice neascultare sunt o lepãdare de Hristos (Sf. Simeon Noul Teolog).

Cel ce ascultã de Hristos se călăuzeşte spre luminã (Sf. Talasie Libianul).Dumnezeu ne cere lucruri uşoare ca sã trãim veşnic şi noi suntem zãbavnici la ascultare (Fericitul Augustin).

(Viaţa în duh filocalic, Editată de Mănăstirea Pissiota, Bucureşti, 1999)

Categoria: Articole

Cautare:

Cuvinte alese despre ascultare

Vizualizari: 126

Id: 23767

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.