De ce ne nastem pe rand si murim pe sarite?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De ce ne nastem pe rand si murim pe sarite?

Nu putem înţelege de ce un tânăr moare înainte de vreme, iar un bătrân chiar se plictiseşte de viaţă şi din pricina neputinţei oftează într-una, dar de murit nu moare. Domnul Dumnezeu, însă, în atotînţelepciunea Sa, cu iubire de oameni şi în chip nevăzut rânduieşte şi dăruieşte tuturor şi fiecăruia în parte ceea ce îi este de folos. Dacă viaţa cuiva se prelungeşte, înseamnă că acela este un binefăcător şi, dacă zilele altcuiva se curmă, aceasta se întâmplă pentru ca nu cumva răutatea să schimbe raţiunea lui sau vicleşugul să cuprindă sufletul lui. Astfel, Domnul Dumnezeu cu adevărată iubire de oameni rânduieşte totul şi tuturor ne dăruieşte ceea ce ne este de folos. Iar datoria noastră este ca şi într-un caz şi în celălalt, cu supunere copilărească faţă de Tatăl Ceresc, să spunem: „Tatăl nostru, facă-se voia Ta!”

(Sfântul Antonie de la OptinaNe vorbesc Stareții de la Optina, Editura Egumenița, Galați, 2007, p. 204)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

De ce ne nastem pe rand si murim pe sarite?

Vizualizari: 259

Id: 19400

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.