De ce nu se lasa diavolul de rautatea sa?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De ce nu se lasa diavolul de rautatea sa?

Pentru că mândria nu-l lasă. Este însă și viclean. Acum încearcă să câștige toată lumea. Își spune: „Dacă am cât mai mulți următori, Dumnezeu va fi nevoit ca la sfârșit să-I fie milă de toate făpturile Sale și voi intra și eu în planul Lui.” Așa crede. De aceea vrea să dobândească cât mai mulți următori. Vezi cum o sucește? Își spune: „Am atâția de partea mea. Dumnezeu va fi nevoit să mă favorizeze și pe mine!”. Fără să se pocăiască? Dar, oare, Iuda n-a făcut la fel? Știa că Hristos va elibera pe morți din iad și și-a spus: „Voi merge și eu înainte de Hristos, ca să mă elibereze și pe mine”. Vezi viclenie? În loc să ceară iertare de la Hristos, s-a dus și s-a spânzurat. Și uitați-vă cum milostivirea lui Dumnezeu a încovoiat smochinul, dar el și-a strâns picioarele ca să nu ajungă la pământ. Și toate acestea ca să nu meargă să spună un „iartă-mă.” Înfricoșător! Așa și diavolul, începătorul iubirii de sine, nu spune „iartă-mă”, ci mereu se silește să dobândească cât mai mulți următori lui.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicești I – Cu durere și cu dragoste pentru omul contemporan, Traducere din limba greacă de Ieroschim. Ștefan Nuțescu Schitul Lacu – Sfântul Munte Athos, Editura Evanghelismos, București, 2003, pp. 63-64)

Categoria: Articole

Cautare:

De ce nu se lasa diavolul de rautatea sa?

Vizualizari: 163

Id: 7340

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.