Dragostea de Dumnezeu se naste din vorbirea cu El

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dragostea de Dumnezeu se naste din vorbirea cu El

Deci dragostea de Dumnezeu se naște din vorbirea cu El. Iar ca să ne îndeletnicim cu rugăciunea, și să cugetăm la ea, ne trebuie liniște. Iar în liniște ajungem prin neagoniseală. Iar la neagoniseală ne ridicăm prin răbdare și prin ura de pofte. Și ura de pofte o câștigăm prin teama de Gheenă, și prin așteptarea fericirilor. Cel ce cunoaște rodul patimilor, și știe ce i se gătește lui, și de la ce fericire va fi oprit prin ele, acela urăște patimile. Și astfel orice viață (fel de viață), are legătură cu felul de viață dinaintea lui, și cu el se sporește, și la rândul lui se schimbă într-altul mai înalt decât el. Și dacă lipsește unul din ele, cel următor nu poate lua ființă, și nu se poate arăta. Fiindcă totul se topește și piere. Iar ceea ce întrece aceasta, pune capăt cuvintelor. A Dumnezeului nostru slava și marea cuviință în veci. AMIN.

(Sfântul Isaac Sirul, Cuvinte despre nevoință, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p.179)

Categoria: Articole

Cautare:

Dragostea de Dumnezeu se naste din vorbirea cu El

Vizualizari: 154

Id: 24366

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.