Existenta diavolilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Existenta diavolilor

Venise odată la stareţ [la cuviosul Ambrozie] un domn oarecare, ce nu credea în existenţa dracilor. Atunci părintele i-a povestit următoarele: „Un boier venise la ţară, în ospeţie la cunoscuţii săi, şi şi-a ales singur odaia pentru noapte. Ceilalţi i-au zis: Să nu vă culcaţi acolo, odaia este bântuită. Însă el n-a crezut, ci a râs de aceasta. S-a culcat, iar noaptea a simţit dintr-odată cum cineva îi suflă în chelie. A luat şi s-a acoperit cu plapuma. Apoi, acest cineva a trecut la picioare şi s-a aşezat pe aşternuturi. Atunci oaspetele s-a speriat şi a luat-o la fugă de acolo, convingându-se din proprie experienţă de existenţa puterilor întunericului". Însă, chiar și după această istorisire, vizitatorul a spus: Fie cum ziceţi, părinte, dar eu nici măcar nu înţeleg ce fel de draci sunt aceştia. La care stareţul a răspuns: Nici matematica nu este înţeleasă de toată lumea, şi totuşi ea există. Şi a mai adăugat: Cum am putea spune că nu există draci, când ştim din Evanghelie că Domnul însuşi a poruncit dracilor să intre în turma de porci? Atunci vizitatorul l-a contrazis: Dar nu sunt toate acestea alegorice?". Ar însemna atunci că - a continuat să-l convingă stareţul - și porcii sunt alegorici, nici aceștia nu există. Deci, dacă există porci, înseamnă că există și draci. (Sfântul Cuvios Nicon de la Optina)

(Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, pp. 23-24)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Existenta diavolilor

Vizualizari: 132

Id: 13453

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.