Falsul echilibru duhovnicesc

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Falsul echilibru duhovnicesc

Omenirea de astăzi, mai ales partea creştină, are plăcerea de a se înclina spre echilibru, care n-ar fi un lucru rău, numai că acest echilibru este ceva propriu creat, nu este adevăratul echilibru. Şi anume, se spune cam aşa: „muncesc cinstit, merg la biserică, ţin posturile - într-o formă mai uşoară, pentru că muncesc, după aceea rar (dar bine) mă distrez, îmi formez un cerc de prieteni cu care să mă simt bine, nu fac avorturi - am metode proprii de a nu face copii” şi în felul acesta creştinul se aşează într-o poziţie de el bine gândită şi pe care o pretinde ca fiind echilibrată.

Noi discutăm despre sfinţenie ca stare normală a vieţuirii noastre - sfinţenia este starea normală, orice nu este sub sfinţenie este stare anormală. Cu alte cuvinte, trebuie să stabilim fiecare dintre noi în ce stare suntem, că dacă îi zici unuia „anormalule” se consideră jignit. Nu este jignire, este exprimarea unei stări a fiecăruia dintre noi.

(Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2011, p. 119)

Categoria: Articole

Cautare:

Falsul echilibru duhovnicesc

Vizualizari: 125

Id: 12396

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.