Griji fara de rost

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Griji fara de rost

De cum se naşte copilul, tatăl se dă peste cap şi se ocupă nu de cum ar trebui să-i rânduiască viaţa cum se cuvine, ci de cum s-o împodobească şi de bijuteriile şi hainele pe care acesta le va purta.

De ce omule? Bine, tu le porţi, dar de ce vrei să-l înveţi şi pe copil cu această nebunie pe care încă nu o cunoaşte?

De ce-i atârni podoabe la gât? Ţi-ar trebui un profesor bun care să-ţi educe copilul, nu aur.

Îi laşi plete, după portul femeiesc, făcându-l să semene cu o fată şi în felul acesta îi slăbeşti şi îi înmoi firea puternică, bărbătească. Din prima clipă sădeşti în el iubirea pentru bani şi îl convingi să-i placă numai lucrurile nefolositoare. De ce unelteşti împotriva lui? De ce-l înveţi să se lase ademenit şi să caute cu ardoare cele trupeşti? Spune Scriptura: “…necinste este pentru un bărbat să-şi lase părul lung…” (I Corinteni 11,14). Nu aşa e după fire. Nu o doreşte Dumnezeu, ba, dimpotrivă, El cere bărbaţilor să-şi tundă părul. Părul lung ţine de credinţele şi de superstiţiile vechilor greci.

Mulţi îşi atârnă cercei de aur şi în urechi, când nici fetele n-ar trebui să poarte. Voi şi pe băieţi îi duceţi la pierzare. […]

V-am mai spus şi altă dată, răul începe să devină greu de înfruntat şi de învins atunci când nimeni nu mai vorbeşte de puritate, de cuminţenie, de neprihănire, nimeni nu mai vorbeşte de înţelepciune şi de dispreţuirea banilor şi a slavei, nimeni nu mai vorbeşte despre sfaturile şi poruncile din Scriptură.

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Părinţii şi educarea copiilor, Editura Agapis, 2010, pp. 58-59)

Categoria: Articole

Cautare:

Griji fara de rost

Vizualizari: 108

Id: 21017

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.