In viata nimic nu este banal, marunt, neinsemnat!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

In viata nimic nu este banal, marunt, neinsemnat!

În fiecare zi, în fiecare noapte, să ne gândim că Dumnezeu ne priveşte, că ne ascultă rugăciunile, că vede profunzimile sufletului nostru. Bineînţeles, asta nu vrea să spună că Îl vedem pe Dumnezeu aşa cum este El, dar creează o atmosferă care ne permite să observăm imperfecţiunile noastre, împrăştierea minţii noastre, greşelile noastre în relaţiile cu aproapele în timpul zilei.

Trăind cu alte persoane, suntem supuşi la anumite limite, reguli exterioare, restricţii, etc. Dar Duhul, Care purcede din Tatăl, trece peste toate aceste forme.

Gândul nostru să fie acolo unde este Hristos. Atunci, rugăciunea noastră va fi cu El şi nu ne va mai rămâne mult loc pentru patimi. Ne vom obişnui să trăim astfel şi, în această viaţă liniştită, ne vom reclădi întreaga noastră fiinţă.

În viaţă nimic nu este banal, mărunt, neînsemnat! Sporirea noastră duhovnicească depinde în primul rând de atitudinea pe care o adoptăm.

 

(Arhimandritul Sofronie, Din viaţă şi din duh, Editura Pelerinul, Iaşi, 1997, pp. 57-58)

Categoria: Articole

Cautare:

In viata nimic nu este banal, marunt, neinsemnat!

Vizualizari: 133

Id: 18295

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.