Inchiderea Sfintelor Usi si alungarea omului din frumusetea Raiului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Inchiderea Sfintelor Usi si alungarea omului din frumusetea Raiului

La Vecernia de la priveghere, Sfintele Uși au fost deschise de la început, pentru a simboliza că, la creație, omului i-a fost rânduită viața fericită în Rai. La începutul Psalmului 103, ușile Sfântului Altar se închid. Acest moment simbolizează scurta perioadă a fericirii paradisiace.

În timpul ce la strană se face citirea psalmului, preotul iese din Sfântul Altar și rămâne în fața ușilor închise, care au drept semnificație înșelarea omului de către diavol și căderea lui în păcat, prin încălcarea voii lui Dumnezeu. Din pricina căderii sale, omenirea a fost lipsită de viața binecuvântată din Rai. Primii oameni au fost alungați, iar porțile Raiului li s-au închis. 

În acest context, preotul citește în taină rugăciunile luminilor (cele șapte rugăciuni ale Vecerniei) și reprezintă acum omenirea de dinainte de venirea Mântuitorului, implorând mila dumnezeiască, în fața porților zăvorâte ale cerului.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Inchiderea Sfintelor Usi si alungarea omului din frumusetea Raiului

Vizualizari: 113

Id: 25523

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.