Invatati pe dinafara texte sfinte semnificative si rugaciuni…

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Invatati pe dinafara texte sfinte semnificative si rugaciuni…

Trebuie aşadar să găsim o rugăciune care să nu fie spontană, dar care să fie totuşi întemeiată, cu adevărat, în credinţa noastră. Putem alege dintre numeroasele rugăciuni existente. Un adevărat arsenal de rugăciuni, născute din luptele credinţei, sunt opera Duhului Sfânt şi ni se oferă: de exemplu, Psalmii. Putem de asemenea să alegem rugăciuni, scurte sau lungi, din tezaurul liturgic al tuturor Bisericilor. Important este să învăţăm şi să ştim un număr destul de mare din ele ca să putem găsi la momentul potrivit, aceea care ne convine, să cunoaştem pe de rost texte semnificative din Psalmi şi din Sfinţii Părinţi. Fiecare dintre noi este sensibil la anumite texte. Însemnaţi-vă pe acelea care au un ecou adânc în voi, care vă ating în chip viu, care vă vorbesc sau exprimă ceva din experienţa dv., despre păcat, despre bucurie, sau despre lupta duhovnicească.

Învăţaţi pe dinafară aceste texte, căci, în ziua în care vă veţi afla aşa de deprimaţi, aşa de disperaţi, încât vă veţi simţi incapabili să faceţi să ţâşnească din inima voastră cea mai neînsemnată rugăciune spontană, veţi vedea că aceste cuvinte vă vor veni pe buze, vi se vor oferi ca un dar al lui Dumnezeu, un dar de sfinţenie venind în ajutorul neputinţei voastre. Atunci veţi avea cu adevărat nevoie de rugăciunile pe care le-aţi învăţat şi care fac acum parte din voi înşivă.

(Antonie Mitropolit de Suroj, Şcoala Rugăciunii, Sfânta Mănăstire Polovragi, 1994, pp. 41-42)

Categoria: Articole

Cautare:

Invatati pe dinafara texte sfinte semnificative si rugaciuni…

Vizualizari: 124

Id: 16889

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.