Iubirea de argint este radacina tuturor relelor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Iubirea de argint este radacina tuturor relelor

Rădăcina tuturor relelor sunt iubirea de argint şi dobânzile care provin din ea, faptul de a cere camătă fără milă şi de a răpi fără ruşine bunul străin, de a se dedica sălbăticiilor murdare ale trupului şi de a nu se cunoaşte pe sine şi de a nu avea niciodată amintirea morţii. Iar mai presus de orice rău este acela de a nu se teme deloc de Dumnezeu şi de a nu se cutremura de înfricoşătoarea judecată viitoare ci a trăi întotdeauna asemenea animalelor necuvântătoare în satisfacerea pântecelui nesătul şi a dorinţelor trupeşti considerând că aceste desfătări trupeşti sunt binele desăvârşit. De aici pleacă războaiele şi luptele şi captivitatea şi atacurile războinicilor pe tot pământul şi pe mare. 

(Sfântul Maxim Grecul, Viaţa şi cuvinte de folos, traducere de  Florentina Cristea, Editura Bunavestire, Galaţi, 2002, p. 46)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Iubirea de argint este radacina tuturor relelor

Vizualizari: 109

Id: 14278

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.