Mijlocitorul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mijlocitorul

În lumea materială, ca şi în cea spirituală, se întâmplă adesea ca unele evenimente să fie generate de cauze de a doua mână. Mântuitorul a înmulţit pâinile, dar nu le-a îm­părţit El mulţimilor. Le-a dat mai întâi ucenicilor, şi astfel dumnezeiescul dar n-a trecut direct la mulţimile care îl aş­teptau, ci prin mijlocitorii Domnului.

Aşa ni se întâmplă şi nouă, Domnul ne satură cu merin­dele Sale, dar de cele mai multe ori acestea ne sunt oferite cu mâini sau în vase pământeşti. El ni le trimite atunci când se produc schimbări importante în viaţa noastră, care pot trece neobservate, sau pe cele mai obişnuite căi şi mijloace de fiecare zi. În fiecare oră, în fiecare clipă ne întâlnim cu asemenea „mijlocitori” trimişi de Sus. Întreaga noastră experienţă de viaţă ne educă, într-o formă sau alta, aşa cum ne educă de altfel şi relaţiile cu oamenii cu care ni se inter­sectează drumurile. Pâinea cerească ajunge la noi după ce a trecut prin mâinile multor oameni.

(Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu: 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului, Editura Sophia, p. 157)

Categoria: Articole

Cautare:

Mijlocitorul

Vizualizari: 127

Id: 24156

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.