Milostenia in care dam din noi insine

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Milostenia in care dam din noi insine

Un frate a văzut pe avva Nistero purtând două colivii și l-a întrebat pe el, zicând: „De va veni vreun sărac și-ți va cere haina, pe care o dai lui?” Și răspunzând a zis: „Pe cea mai bună”.

Și i-a zis fratele: Dar dacă și altul îți va cere, ce îi dai lui?” Și i-a zis bătrânul: „Jumătatea celeilalte”. Și a zis fratele: „Dar dacă și altul îți va cere ce îi vei da lui?” Iar el a zis: „Tai și pe cealaltă și-i dau lui pe jumătate și cu cealaltă mă incing”.

Și iarăși a zis: „Dar dacă și pe aceasta o va cere cineva, ce faci?” Bătrânul a răspuns: Îi dau lui și pe cealaltă și mergând șed la un loc, până când Dumnezeu va trimite și mă va acoperi, căci nu cer de la altcineva.”

(Patericul, ediția a patra, revizuită, Editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2004, pp. 168-169)

Categoria: Articole

Cautare:

Milostenia in care dam din noi insine

Vizualizari: 177

Id: 8355

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.