Nu te opri la cele trecatoare!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nu te opri la cele trecatoare!

Voieşti oare să te făleşti cu toată bogăţia bunurilor tale sau cu cetatea în care te afli să te măreşti, sau cu frumuseţea ta trupească să te îngâmfezi, ori cu cinstea pe care o primeşti de la toţi? Ci ia aminte la tine, că pământ eşti şi în pământ vei merge. Că viaţa ta ca iarba se vestejeşte şi ca o floare care cade. Caută la cei mai dinainte care au fost îmbrăcaţi în această slavă. Unde sunt cei ce au ţinut dregătoriile cele mari, cei ce au stăpânit cetăţi? Unde sunt cei cărora le plăceau să audă cuvinte, cei ce puneau la cale tocmeli? Unde sunt dregătorii cei puternici, cei care creşteau cai frumoşi şi lăudaţi? Unde sunt domnitorii cei mari povăţuitori de oşti şi tiranii? Unde sunt împăraţii cei mari? Au nu sunt toţi ţărână, au nu sunt toţi praf? Au n-a rămas pomenirea lor în cele câteva oase? Pleacă-te şi priveşte în mormânt; putea-vei oare să alegi care este sluga sau care este stăpânul? Care-i săracul şi care-i bogatul? Care-i judecătorul sau care-i puternicul frate al împăratului? Care-i cel tare sau care-i cel slab? Care-i cel frumos sau cel urât? Nu te opri la cele trecătoare.

Categoria: Articole

Cautare:

Nu te opri la cele trecatoare!

Vizualizari: 151

Id: 20188

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.