O cale de a ne trezi duhovniceste

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

O cale de a ne trezi duhovniceste

O altă cale de a ne trezi duhovniceşte este să avem lângă noi pe cineva care trăieşte în duh. De exemplu, Sfântul meu protector. Îl am pe Sfântul Nicolae, că el tră­ieşte în Duhul Sfânt şi mă rog lui: „Sfinte Nicolae, roagă-te pentru mine!” Sau îi citesc acatistul. Eu îl am pe Sfântul Siluan. Dacă citesc puţin din cuvintele Sfântului Siluan, ele se rostesc în gândul meu, eu le rostesc, fac lucrarea asta în cugetarea mea şi sunt atentă la ea. În felul acesta am ieşit de pe banda de autostradă pe care circulau ăia, ştiţi, care duc la iad, şi am intrat pe cea a Duhului Sfânt. Ai mult, în cuvintele Sfântului Siluan fiind Duhul Sfânt, mă lipsesc şi eu de El prin ele şi trăiesc în El... Sunt situaţii în care nu ne putem ruga, în rugăciunea de acasă, nu ne putem aduna la rugăciune. Să apelăm atunci la ajutorul Sfinţilor noştri. Şi, mulţumim lui Dumnezeu, slavă lui Dumnezeu, că avem atâtea cărţi acum, cu vieţile şi cuvintele Sfinţilor noştri, pline de Duhul încât putem fiecare să ne găsim ajutorul potrivit vârstei şi situaţiei noastre. Să avem fiecare, la căpătâiul sau la colţişorul nostru de rugăciune, cărţi care ne încălzesc inima. Şi veţi vedea că acestei încălziri îi urmează o stare duhovnicească de bucurie, nădejde şi dor de rugăciune. Atunci să laşi cartea de o parte şi să te rogi, pentru că Părintele care te-a încălzit te ţine de mână şi te conduce în rugă­ciune şi se va ruga cu tine şi Domnul te va umple şi pe tine de pacea şi de bucuria Lui.

(Monahia Siluana Vlad, Deschide cerul cu lucrul mărunt, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 27-28)

Categoria: Articole

Cautare:

O cale de a ne trezi duhovniceste

Vizualizari: 156

Id: 9854

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.