„Oare cand voi veni voi mai gasi credinta pe pamant?”

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

„Oare cand voi veni voi mai gasi credinta pe pamant?”

Noi parcurgem una dintre cele mai grele etape din istoria noastră creştină. Este o mare criză de care nici nu ne dăm seama. Noi trăim fiecare în felul nostru, dar, preocupându-ne cu ale vieţii noastre uităm cât de adâncă este criza prin care trece credinţa creştină şi cât de mult este atacată din toate părţile. Cultura şi ştiinţa contemporană parcă au pregătit domnia lui antihrist. În special în apus lumea consideră că Dumnezeu este ceva ireal pentru timpurile noastre, că Dumnezeu nu-şi mai poate afla locul în mentalitatea oamenilor de astăzi, că se poate descurca şi fără El. […]  Ne-a furat lumea cu vâltoarea ei. Noi nu ne cunoaştem, şi în special nu ne trăim, propria şi adevărata credinţă. De aceea ne năpădesc din toate părţile hristoşi mincinoşi, apar noi religii păgâne care-şi găsesc aderenţi. Ce cuvânt greu a spus Iisus: Oare când voi veni voi mai găsi credinţă pe pământ?

Dacă în secolul IV creştinismul a biruit ispita lumii prin pustnici, marii trăitori care au găsit împărăţia lui Dumnezeu retrăgându-se în pustie, dacă în secolul XIV creştinismul a biruit în răsărit Renaşterea păgână prin Sfântul Grigorie Palama, noi, acum, în secolul XX ce facem? Vom reuşi să biruim scindarea bisericilor pentru ca împreună, cele patru confesiuni creştine (ortodoxă, catolică, protestantă şi anglicană) să depună pe marele slăbănog care este Omenirea la picioarele lui Iisus?

(Preot Boris Răduleanu, Semnificaţia Duminicilor din Postul Mare, vol. II, Editura Bonifaciu, Bucureşti, 1996, p. 107)

Categoria: Articole

Cautare:

„Oare cand voi veni voi mai gasi credinta pe pamant?”

Vizualizari: 187

Id: 15528

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.