Omul este creat pentru nemurire

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Omul este creat pentru nemurire

Oamenii pe pământ sunt vii sau morţi. Deci, ce este un mort? Nu este omul, ci o parte a omului, trupul. Şi acest trup se îngroapă în pământ, ca un grăunte ce se seamănă, ca un tezaur ce se îngroapă până la un timp hotărât. Însă partea cea mai de seamă a omului, chipul Ziditorului său, sufletul, este viu; el n-a făcut decât o trecere de pe pământ la o altă lume unde va locui. Însuşi Hristos ne dă mărturisire despre acest adevăr când zice: „Eu sunt Dumnezeu lui Avraam şi Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov. Dumnezeu, nu este Dumnezeu al morţilor, ci al viilor” (Matei 22, 32), căci toţi sunt vii înaintea lui Dumnezeu, noi toţi suntem vii dincolo de mormânt.

Providenţa minunată a lui Dumnezeu ne arată lămurit că omul este creat pentru nemurire, pentru veşnicie. Viaţa noastră pe pământ nu e decât începutul vieţii nesfârşite de dincolo de mormânt şi o temeinică pregătire pentru această viaţă.

(Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2010, pp. 251-252)

Categoria: Articole

Cautare:

Omul este creat pentru nemurire

Vizualizari: 134

Id: 10519

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.