"Esti influentat de lucrurile cu care ai legaturi"

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

"Esti influentat de lucrurile cu care ai legaturi"

Odată i-am spus Părintelui o cugetare a Sfântului Ioan Gură de Aur: „O dorință puternică a virtuții duce la împlinirea dorinței”. Îndată ce a auzit aceasta, chipul i s-a luminat de bucurie și mi-a spus: „Este un lucru însemnat. Și eu le spuneam oamenilor același lucru: Ești influențat de lucrurile cu care ai legături. O carte rea îți face rău. O carte bună îți este de folos. Chiar când încă nu ești gata să o pui în practică, (însă) fiindcă o dorești în interiorul tău, încet-încet, cu timpul, fără grabă și fără să te silești, dorința binelui se maturizează în tine și, în cele din urmă, o înfăptuiești”.

(Konstantinos Yannitsiotis, Lângă părintele Porfirie, Editura Bunavestire, Bacău, 2002, p. 241) 

Categoria: Articole

Cautare:

"Esti influentat de lucrurile cu care ai legaturi"

Vizualizari: 101

Id: 21966

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.