Raiul si Imparatia lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Raiul si Imparatia lui Dumnezeu

Din toate aceste denumiri date stării drepţilor dincolo de mormânt, unele precum Rai sau sânul lui Avraam, sunt pentru locul de fericire al sfinţilor în prima perioadă, iar numele de Cer şi celelalte numiri sunt date pentru locul mântuirii în a doua perioadă.

Găsim în cuvintele Sfântului Apostol Pavel mărturisire despre împărţirea vieţii de dincolo de mormânt în două perioade: fiind răpit până la al treilea Cer, el a auzit acolo cuvinte ce nu e dat omului a spune. Aceasta e prima perioadă a vieţii de dincolo de mormânt, viaţă a cărei fericire este nedeplină faţă de cealaltă ce va să fie. El ne mai învaţă că Dumnezeu a pregătit drepţilor o fericire cum nu s-a mai cunoscut pe Pământ, cum ochiul n-a văzut, nici urechea n-a auzit şi de care omul, pe Pământ, nu-şi poate face nici o închipuire. Aceasta este a doua perioadă a vieţii fericite de dincolo de mormânt, fericirea desăvârşită.

Deci, după cuvintele Apostolului, a doua perioadă a vieţii în Rai nu este acel al treilea Cer, ci o stare, un loc cu mult mai bun, Împărăţia Cerurilor, casa Părintelui Ceresc.

(Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2010, pp. 396-397)

Categoria: Articole

Cautare:

Raiul si Imparatia lui Dumnezeu

Vizualizari: 160

Id: 7755

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.