Sa Il lasam pe Dumnezeu sa fie „alegator al miresei“

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa Il lasam pe Dumnezeu sa fie „alegator al miresei“

  Mult superioară înfățișării trupești plăcute este „o frumusețe, o strălucire adevărată, cea a sufletului, cea pe care o dă harul și care pregătește cerul“ . Ea este frumusețea și strălucirea care trebuie căutată și prețuită.

  Calea acestei căutări și alegeri o constituie rugăciunea, prin care Îl lăsăm pe Dumnezeu să fie „alegător al miresei“ , conformarea persoanei alese cu învățăturile creștine. Iar adevăratele calități pe care trebuie să le prețuiască la aceasta sunt cele duhovnicești, frumusețea și noblețea sufletului, bogăția virtuților și a faptelor bune, iubirea de Dumnezeu și „bunăvoința de Sus“, căci „dacă sunt acelea, urmează și celelalte“ .

  Pe cei care pun preț pe avere sau bogăție, Sfântul Ioan Gură de Aur îi avertizează că familia sau căsătoria nu este „un comerț al aurului“. Nunta „nu trebuie socotită târguială, ci comuniune de viețuire“ .

 (Pr. Prof. Dr. Ioan C. Teșu, Familia creștină, școală a iubirii și a desăvârșirii, Editura Doxologia, Iași, 2011, p. 33 - 40)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa Il lasam pe Dumnezeu sa fie „alegator al miresei“

Vizualizari: 168

Id: 22535

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.