Sa nu pierdem timpul in zadar

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa nu pierdem timpul in zadar

Prin anul 1986 era bolnav părintele Nicandru Iordache şi se pregătea de plecare la Domnul. Atunci a chemat la chilia lui pe Părintele Paisie să-l spovedească pentru ultima dată, că se afla pe patul de moarte. Ucenicii l-au dus pe părintele pe sus, până la chilia lui, căci era cu piciorul rupt. După ce l-a mărturisit şi l-a mângâiat mult, dându-i mare nădejde de mântuire, părintele Nicandru i-a spus cu lacrimi: “Părinte Paisie, ştiu că în curând mă duc la Domnul să dau socoteală de tot ce am făcut pe pământ. Dar vă mărturisesc că de nimic nu-mi pare mai rău în viaţă, decât de timpul pe care l-am pierdut în zadar, fără nici un folos, în loc să mă rog, să-L slăvesc pe Dumnezeu sau să fac altă faptă bună!”

După câteva zile a răposat părintele Nicandru, dar bătrânul mereu amintea fraţilor care veneau la el, ultimile cuvinte ale lui, îndemnându-i permanent să nu piardă timpul în zadar. Ci, ori să meargă la biserică, ori să se roage, ori să citească vreo carte sfântă ortodoxă, ori să cerceteze pe cei bolnavi, ori să facă milostenie, ori să lucreze cu mâinile cele de nevoie vieţii, ori să se odihnească cu măsură, că toate sunt lăsate de Dumnezeu omului, spre mântuire.

(Arhimandrit Ioanichie Bălan, Părintele Paisie Duhovnicul, Editura Trinitas, 1993, p. 102)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa nu pierdem timpul in zadar

Vizualizari: 155

Id: 18756

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.