Sfanta Scriptura spune: Vai de cel ce este singur

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sfanta Scriptura spune: Vai de cel ce este singur

Este foarte important să nu căutăm niciodată să obţinem semne concrete care să releve bunăvoinţa divină, ca, de exemplu, darul de a face minuni.

A-L trăi pe Hristos prin şi pentru sine, într-un fel aparte de ceilalţi, înseamnă să încerci experienţa insuficienţei fiinţei umane pentru viaţa creştină. În schimb, când două, trei, patru sau mai multe persoane se unesc în acelaşi scop, puterea fiecăruia este multiplicată la infinit. Sfânta Scriptură spune: Vai de cel ce este singur. În schimb, în doi, rămânem de neclintit.

Important, într-o comunitate, este ca toţi să avem aceeaşi viziune, pentru a ne lucra în acelaşi scop propria mântuire, a semenilor noştri şi a tuturor celor care vin la noi să-i ajutăm.

Rugăciunea curată a inimii nu este dăruită celor care studiază mult. În acest sens, calea cunoaşterii aprofundate a teologiei nu este deloc eficace şi poate, doar rareori, să conducă la rugăciunea curată.

(Arhimandritul Sofronie, Din viaţă şi din duh, Editura Pelerinul, Iaşi, 1997, pp. 39-40)

Categoria: Articole

Cautare:

Sfanta Scriptura spune: Vai de cel ce este singur

Vizualizari: 139

Id: 20079

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.