Spovedania de pe patul de moarte

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Spovedania de pe patul de moarte

Dar buna grijă, pe care trebuie să o aibă creștinii, este aceea ca atunci când vor vedea pe cineva din familie sau din rudeniile sale că s-a îmbolnvit, să cheme repede preotul și să-l sfătuiască a-și mărturisi cu de-amănuntul toate păcatele sale, pe care le ține minte că le-a făcut în viață; și aceasta făcându-se, preotul, dacă va găsi de cuviință, o să-l împărtășească, dar dacă este o situație aproape de moarte, are voie și dezlegare canonică să-l împărtășească pe muribund cu Sfintele Taine, chiar de ar avea păcate opritoare (în cazul acesta cel ce moare fiind primit ca tâlharul de pe cruce). Iar dacă, prin voia lui Dumnezeu, după primirea Sfintelor Taine se va face sănătos, atunci de a avut vreo oprire, să rămână întru pocăință anii porunciți de canoane. (P.M.B. gl. 320)

Am auzit încă din gura unor creștini și alte sfaturi pe care vicleanul le șușotește la urechea celui mai puțin credincios: „Nu chema pe popă dacă ești bolnav, căci dacă vine el, apoi vei muri. Lasă, că de va fi nevoie, atunci îl vei chema când simți că ai slăbit de tot”. Dar vai! Ce mare înșelăciune a dracilor este acest sfat, prin care ei se silesc să nu lase pe creștin, ca nici măcar pe patul morții să se apropie de împărtășirea cu Sfintele Taine ale lui Hristos.

(Arhimandrit Ilie Cleopa, Valoarea sufletului, Editura Bunavestire, Bacău, 2008, p. 113)

Categoria: Articole

Cautare:

Spovedania de pe patul de moarte

Vizualizari: 217

Id: 19680

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.