Starea duhovniceasca a lumii de azi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Starea duhovniceasca a lumii de azi

Tineretul este distrus, iar omenirea se sprijină pe tineret. Şi nu e nici o nădejde că va fi mai bine. În lume nimic nu se întâmplă spre bine, ci numai spre rău. Priviţi cât de duşmănoşi sunt copiii noştri cu părinţii lor...

Un om care a trăit mult timp în America, s-a aflat cândva într-o împrejurare în care se vorbea că a venit vremea despre care proorocise Cuviosul Nil Athonitul: cum va fi înaintea sfârşitului lumii. Atunci va fi o situaţie atât de cumplită încât nu va mai fi cinstită legătura căsătoriei, nici nu se va mai şti cine cu cine trăieşte – frate cu soră şi mamă cu fiu, fiul îşi va ucide tatăl ca să trăiască cu mama lui, şi altele la fel. În Apus, acestea sunt deja un lucru obişnuit, acolo nu se mai ştie cine cu cine trăieşte... A venit o vreme în care nu mai este deloc bine. Oamenii îşi varsă sângele unii altora. Va fi canonadă de proiectile, şi atunci – s-a sfârşit cu viaţa! Am văzut că în Bosnia şi Kráina au folosit lucrurile astea cumplite (bombe radioactive). Au suferit copii şi animale…

(Starețul Tadei de la Mănăstirea Vitovnița, Pace și bucurie în Duhul Sfânt, Editura Predania, București, 2010, p. 129)

Categoria: Articole

Cautare:

Starea duhovniceasca a lumii de azi

Vizualizari: 114

Id: 12832

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.