Tinerii pot sa demonstreze societatii ca postul este actual!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Tinerii pot sa demonstreze societatii ca postul este actual!

Astăzi, lumea nu mai posteşte. Creştinii, respectiv creştinii ortodocşi, mai postesc totuşi. Iar cei care nu mănâncă decât verdeţuri şi alimente, care-i situează într-o categorie numită vegetarieni, pot fi mult mai numeroşi decât postitorii. Este drept că ar trebui să nu cunoaştem câţi postitori sunt, pentru că postul ar trebui, după cuvântul Evangheliei, să se facă în ascuns şi cu faţă veselă. Aşa zice Evanghelia, aşa trebuie să facem!

Trăim în nişte vremuri în care, postul ar trebui să se facă văzut şi cinstit. Oare cum să ne manifestăm că postim şi de ce? Pentru că aşa de mulţi nu postesc, aşa de mulţi habar nu au ce este postul, aşa de mulţi nu numai că nu preţuiesc, dar chiar şi dispreţuiesc postul, încât mai ales tinerii sunt cei mai potriviţi arătând că postesc! Astfel, ei chiar pot să demonstreze societăţii că postul este actual. Porunca postului rămâne actuală şi va rămâne până la sfârşitul veacurilor, când nu se va mai auzi de post, pentru că postul este şi el situat între acele fapte bune care ne conduc pe noi la unirea măcar în conştiinţa noastră, dacă nu în trăirea noastră cu Dumnezeu.

(Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2011, p. 139)

Categoria: Articole

Cautare:

Tinerii pot sa demonstreze societatii ca postul este actual!

Vizualizari: 97

Id: 11547

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.