Tinerii si rugaciunea mintii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Tinerii si rugaciunea mintii

Tinerilor începătorilor se cuvine a li se porunci să facă rugăciunea minţii?

Rugăciunea fără înălţarea minţii şi a inimii către Dumnezeu nu este rugăciune. Aceasta trebuie să i se explice începătorului. Dar rugăciunea să o facă după cartea de rugăciuni, străduindu-se din toate puterile ca alături de cuvinte să aibă şi gândurile şi simţămintele specifice rugăciunii. Prin această osteneală novicele se va deprinde cu expresiile specifice rugăciunii, iar apoi va începe şi singur cu cuvintele sale să săvârşească rugăciunea, când ea se va porni din inimă. Dar fără cartea de rugăciuni nu trebuie nicidecum să-l lăsăm pe începător, în afară de cazul în care el mai înainte de noviciat s-a familiarizat cu rugăciunea minţii către Dumnezeu.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul,  Rugăciunea, Editura Egumenița, Galați, pp. 76-77)

Categoria: Articole

Cautare:

Tinerii si rugaciunea mintii

Vizualizari: 99

Id: 23792

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.