Transformarea vine cand primim și ne asumam Cuvantul lui Hristos ‒ harul incepe sa lucreze in noi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Transformarea vine cand primim și ne asumam Cuvantul lui Hristos ‒ harul incepe sa lucreze in noi

Partea cea mai mare a urmării lui Hristos o putem face, prin rugăciune, prin credinţă, prin venirea la biserică şi prin toate Tainele, prin faptele bune pe care le facem. Toate acestea schimbă atmosfera sufletului nostru. Interiorul nostru se schimbă complet. El se sfinţeşte prin aceste acte de rugăciune şi dragoste. Se produce o transformare în sufletul nostru, aşa cum se produce şi în trup. În fiecare clipă celulele corpului nostru se schimbă. După descoperirile ştiinţifice, în vreme de şapte ani toate celulele corpului nostru se înnoiesc, dând naştere unor alte celule, încât am putea zice că suntem alţi oameni. Aşa se schimbă şi sufletul nostru. În momentul în care primim în inima noastră cuvântul lui Dumnezeu, cu toată convingerea şi cu tot cutremurul, în momentul în care sufletul nostru se îndreaptă către Dumnezeu cu o râvnă deosebită, aşa cum a venit tânărul la Hristos – ştiind însă mai mult decât el, ştiind care este mântuirea, cunoscând iconomia divină, bunătatea lui Hristos, cunoscând Tainele Bisericii care ne ajută să ne mântuim –, din clipa aceea începem să ne transformăm. Întâi, puţin câte puţin, simţim o atracţie către biserică – poate cineva ne-a vorbit despre credinţă, poate cineva ne-a dat să citim o carte de rugăciuni. Parcă ne apare undeva un fel de zare nouă, o lumină nouă. Şi cu cât ne apropiem, cu atât lumina cuprinde mai mult sufletul nostru, mai mult şi mai mult, pentru că aceasta este lumina necreată a lui Dumnezeu, care desăvârşeşte toată lumea, pe om, animalele şi vegetalele. Acesta e harul lui Dumnezeu care lucrează în noi. (Părintele Cheorghe Calciu, Cuvinte vii, ediţie îngrijită la Mănăstirea Diaconeşti, Editura Bonifaciu, 2009, pp. 180-181)

Categoria: Articole

Cautare:

Transformarea vine cand primim și ne asumam Cuvantul lui Hristos ‒ harul incepe sa lucreze in noi

Vizualizari: 170

Id: 3831

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.