Trebuie sa rabdam nu numai durerile care ne lovesc, ci si pe noi insine

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Trebuie sa rabdam nu numai durerile care ne lovesc, ci si pe noi insine

Monahismul slăbeşte nu doar din pricină că nu se săvârşeşte Rugăciunea lui Iisus, dar şi pentru că nu ne îngrijim de noi, de curăţia inimii noastre. Trebuie să răbdăm nu numai durerile care ne lovesc, ci şi pe noi înşine.

Nu trebuie să osândim pe nimeni, nici măcar pe păcătosul cel mai fără de nădejde. Gândurile fugare, de care inima nu se lipeşte trec iute, ca în caleidoscop. Mintea noastră nu se opreşte niciodată, totdeauna este ocupată. Nu trebuie să socotim gândurile rele ca aparţinându-ne de drept, ele nu ţin de firea noastră. Nu poate una şi aceeaşi minte să-L slăvească pe Dumnezeu şi să-L hulească. Unor astfel de gânduri nu trebuie să le dai atenţie, ele trebuie lepădate precum gunoiul, precum ceva străin.

(Starețul Nicon de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2011, p. 214)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Trebuie sa rabdam nu numai durerile care ne lovesc, ci si pe noi insine

Vizualizari: 214

Id: 13333

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.