Vizitarea Raiului si a iadului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Vizitarea Raiului si a iadului

După ce sufletul s-a închinat Domnului el e dus prin deosebite locaşuri ale Sfinţilor pentru a vedea frumuseţile raiului. Această vizitare a locuinţelor cereşti ţine şase zile, timp în care sufletul se uimeşte, admiră şi slăveşte pe Dumnezeu, Creatorul a toate. În această uimire el uită cu totul durerile ce le-a avut, când era în trup. Cu toate acestea, dacă este împovărat de păcate, se întristea­ză şi se învinovăţeşte că şi-a irosit viaţa în negrijă şi n-a slujit lui Dumnezeu după poruncile Sale.

Isprăvind vizitarea raiului, a noua zi - după des­părţirea sa de trup - sufletul se urcă din nou spre Dumnezeu pentru a i se închina. Pentru aceea Bise­rica Ortodoxă face în a noua zi rugăciuni pentru morţi, iar împreună cu rudeniile îl roagă pe Dumnezeu să pună sufletul repausatului în numărul celor nouă cete îngereşti.

După a doua închinare, Domnul porunceşte ca sufletului să i se arate iadul. Sufletul vede atunci suferinţele păcătoşilor, aude plângerile, gemetele şi scrâşnirea dinţilor. Timp de treizeci de zile sufletul vizitează toate părţile iadului şi tremură ca să nu fie osândit a locui acolo veşnic. În sfârşit, în a patruzecea zi - după despărţirea sa de trup - urcă pentru a treia oară să se închine Ziditorului.

Şi atunci, în a patruzecea zi după moarte, veşni­cul Judecător, hotărăşte locuinţa ce i se cuvine sufletului după faptele şi după viaţa sa pămân­tească. Astfel, judecata particulară a sufletului are loc în a patruzecea zi după moarte, iată pentru ce Biserica Ortodoxă se roagă pentru morţi în acea zi.

(Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2010, pp. 32-33)

Categoria: Articole

Cautare:

Vizitarea Raiului si a iadului

Vizualizari: 177

Id: 16786

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.