A da dovada de atentie inseamna a da dovada de dragoste

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

A da dovada de atentie inseamna a da dovada de dragoste

Nu devenim sfinți și duhovnicești deodată, și în fiecare etapă a dezvoltării noastre sunt importante tocmai semnele de atenție proprii etapei date. De exemplu, dacă copilul nu va fi lăudat, ce se va întâmpla cu el? Va începe să se frământe. Dacă nu i se dă atenție, va începe să sufere. A da dovadă de atenție înseamnă a da dovadă de dragoste. Dacă omul îl laudă pe celălalt, subînțelegând că acele calități pe care i le atribuie îi sunt date de la Dumnezeu, prin aceasta Îi dă slavă lui Dumnezeu: „Uite, El te-a făcut atât de bun, de atent, de frumos.” Toate virtuțile sunt însușiri ale lui Dumnezeu: de fapt, nu e nimic al nostru.

(Dmitrii Semenik, Dragostea adevărată: taina dragostei înainte și după căsătorie, Traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, 2012, pp. 41-42)

Categoria: Articole

Cautare:

A da dovada de atentie inseamna a da dovada de dragoste

Vizualizari: 469

Id: 18287

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.