A doua casatorie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

A doua casatorie

A doua căsătorie – fie a cuiva rămas văduv, fie divorțat -  este tolerată doar ca ceva mai bine decât să „ardă”. Până în secolul al X-lea, o astfel de căsătorie nu era binecuvântată în biserică și, chiar astăzi, rămâne un impediment pentru intrarea în cler. De asemenea, rânduiala contemporană la a doua căsătorie arată limpede faptul că este admisă doar ca pogorământ. În orice caz, Scriptura și Tradiția sunt de acord asupra faptului că cei rămași văduvi trebuie să fie credincioși partenerului decedat, iar acest fapt este mai mult decât un „ideal”; este norma creștină. Căsătoria creștină nu este doar o unire sexuală pământească, ci o legătură eternă care va continua atunci când trupurile noastre vor fi „duhovnicești” și când Hristos va fi „totul în toate”.

(John Meyendorff, Căsătoria - perspectiva ortodoxă, Editura Renașterea & Editura Patmos, p. 26)

Categoria: Articole

Cautare:

A doua casatorie

Vizualizari: 767

Id: 14558

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.