A-i jertfi ceva lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

A-i jertfi ceva lui Dumnezeu

27 Februarie 1976

Roagă-te pentru R. Scrie că e pe cale să „renunţe” la Ortodoxie şi e „obosit” pentru că nu a găsit ceea ce căuta de şaisprezece ani. E trist, o poveste tipică despre convertire (una dintre cele mai obişnuite): goliciune în interior, şi mai vrea să obţină ceva de la Ortodoxie fără să lucreze asupra lui însuşi, adică în sensul de a-i jertfi ceva lui Dumnezeu. Acum îi scriu să citească Confesiunile Fericitului Augustin, o bună carte pentru convertiţi, cu toate că, după cum se ştie, Fericitul Augustin avea destulă energie interioară pentru a începe ceva! E foarte interesant ceea ce scrie în Cartea a VI-a, anume cum el împreună cu zece prieteni voiau să întemeieze o comunitate, dar şi-au pus problema soţiilor, cum se vor încadra..., apoi planul a căzut. Sfântul Grigorie de Tours este teribil de impresionant! Am găsit o viaţă a lui din secolul X, alcătuită în special din scrierile lui..., este una din cele mai mişcătoare vieţi pe care le-am citit vreodată.

(Ne vorbește părintele Serafim Rose - Scrisori, traducere de Ștefan Francisco Voronca, Editura Egumenița, Galați, 2003, p. 225)

Categoria: Articole

Cautare:

A-i jertfi ceva lui Dumnezeu

Vizualizari: 486

Id: 15042

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.