A treia cale: fecioria in lume

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

A treia cale: fecioria in lume

Există viaţa monahală şi căsătoria. A treia situaţie, cea a fecioriei în lume, este extrem de periculoasă, înţesată cu ispite, şi mai presus de puterile majorităţii oamenilor. Mai mult, cei care aderă la această condiţie sunt şi un pericol pentru persoanele din preajma lor: aura şi frumuseţea fecioriei, care, atunci când este lipsită de o semnificaţie religioasă directă, sunt într-un fel „un penaj nupţial”, exercită o puternică atracţie şi deşteaptă trăiri nedorite.

(John Mezendorff, Căsătoria-perspectiva ortodoxă, Editura Renaşterea & Editura Patmos, p. 110)

Categoria: Articole

Cautare:

A treia cale: fecioria in lume

Vizualizari: 270

Id: 14419

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.