Acatistul Sfantului Ioan cel Milostiv

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Acatistul Sfantului Ioan cel Milostiv

Acatistul Sfantului Ioan cel Milostiv - 12 noiembrie

Troparul

Intru rabdarea ta, ti-ai agonisit plata ta, Parinte Cuvioase, intru rugaciuni neincetat staruind, ci te roaga lui Hristos Dumnezeu, Ioane Milostive fericite, sa mantuiasca sufletele noastre.

Condacul

Prea Cuviosului Parintelui nostru Ioan, cantari veselitoare sa-i aducem ca unuia ce alergarea bine si-a savarsit-o si urmator Lui Dumnezeu Cel iubitor de milostivire s-a aratat, pentru care bucurandu-ne ii cantam : Bucura-te Sfinte Ioane, mult milostive Parinte!

Icosul 1

Nascandu-te din parinti bine credinciosi, ai fost invatat de mic credinta adevarata, apoi la vreme cuvenita ai fost silit de parintii tai spre casatorie, insa Dumnezeu, Cel ce le randuieste pe toate, spre folosul sufletului ti-a randuit si tie, pentru care iti cantam: Bucura-te, fericite ca de mic ti-a fost inradacinata in inima ta frica de Dumnezeu, Bucura-te, ca parintii te-au insotit cu femeie fara voia ta, Bucura-te, ca Dumnezeu vas ales stiindu-te, ti-a pregatit alta vietuire mai inalta, Bucura-te, ca tanar fiind ti-au murit fiii apoi si sotia, Bucura-te, ca vazandu-te liber de cele lumesti, ai alergat cu osardie spre cele ceresti, Bucura-te, ca neimpiedicat puteai starui in rugaciune, Bucura-te, ca ai inceput a-ti inmulti faptele bune, Bucura-te, ca din toate, milostenia cel mai mult ai iubit, Bucura-te, ca aceasta te-a dus in Rai, Bucura-te, fericite aducatorule de roade in gradina Domnului, Bucura-te, ca pentru faptele tale bune erai iubit de toti, Bucura-te, ca pentru toti erai pilda de vietuire, Bucura-te Sfinte Ioane, mult milostive Parinte!

Condacul 2

Fiind ales Patriarh al Alexandriei pe timpul Imparatului Iraclie, te-ai sarguit mai intai a curati turma de eresuri, deoarece un oarecare Patriarh mincinos al Antiohiei, a adaugat la cantarea „Sfinte Dumnezeule…” cuvintele „… care Te-ai rastignit pentru noi”, ca si cand ar fi patimit Dumnezeirea in Domnul nostru Iisus Hristos, pentru care cu osardie iti cantam: Aliluia!

Icosul 2

Chemandu-ti economii Bisericilor le-ai poruncit : mergeti in cetate si sa-mi scrieti pe toti domnii mei, iar economii nedumeriti au intrebat: Care sunt domnii tai stapane? Iar Patriarhul zice : Pe care voi ii numiti saraci si nevoiasi, aceia sunt domnii mei, deoarece prin ei pot ajunge la cereasca Imparatie, pentru iubirea de saraci iti cantam unele ca acestea: Bucura-te, ca mergand economii au gasit 7500 de saraci, Bucura-te, ca ai randuit sa li se dea in fiecare zi din averea Bisericii cele de trebuinta pentru hrana, Bucura-te, ca pe cat dadeai pe atat averea ta sporea, Bucura-te, ca in vis ti s-a aratat o tanara frumoasa cu o coroana de maslini pe cap, Bucura-te, ca fecioara atingandu-te pe piept te-ai trezit, Bucura-te, ca trezindu-te si vazand-o aievea langa tine erai nedumerit cum a ajuns acolo, Bucura-te, ca ea atunci a glasuit „Eu sunt fiica ca mai mare a Marelui Imparat”, Bucura-te, ca auzind aceasta te-ai inchinat ei, Bucura-te, ca apoi fecioara din nou a grait : „De ma vei face prietena, eu iti voi mijloci un mare dar de la Dumnezeu”, Bucura-te, ca nimeni nu are mare indrazneala la Dansul ca mine, Bucura-te, ca spunandu-ti acestea fecioara a disparut, Bucura-te, ca ti-ai dat seama ca aceasta aratare, a fost milostenia in chip de fecioara, Bucura-te Sfinte Ioane, mult milostive Parinte!

Condacul 3

Intarindu-te si mai mult in dragostea Lui Hristos, pe care Il vedeai prin saracii care iti ieseau in cale, multumeai din inima celui care Ii-a dat de toate pentru a putea milui pe toti cantand: Aliluia!

Icosul 3

Mergand spre Sfanta Biserica, ai fost intampinat de un om sarac si gol care tremura de frig, iar tu, fericite, dezbracandu-ti o haina, ai dat-o celui sarac voind a ispiti daca Dumnezeu iti va rasplati insutit dupa fagaduinta, pentru care iti cantam: Bucura-te, ca vazand pe cel gol nu ai pregetat a te dezbraca si a acoperi goliciunea lui, Bucura-te, ca acestea le faceai pentru a ispiti si pentru a te convinge ca Cel aratat in vis nu era inselaciune, Bucura-te, ca mai mergand putin drum te-a intampinat un om cu haine albe, Bucura-te, ca acesta ti-a intins o punga cu galbeni, Bucura-te, caci luandu-i, ai pornit spre Biserica, Bucura-te, ca apoi mustrandu-te constiinta, te-ai intors sa dai banii acelui om, Bucura-te, ca intorcandu-te nu l-ai mai aflat, Bucura-te, ca intreband de el, toti ziceau ca nu l-au vazut, Bucura-te, ca atunci ti-ai dat seama ca cele aratate in vis au fost adevarate, Bucura-te, ca pentru a face milostenie, te sarguiesti foarte, Bucura-te, ca pe cei zgarciti mereu ii mustrai, Bucura-te, ca pe toti spre mila ii indemnai Bucura-te Sfinte Ioane, mult milostive Parinte!

Condacul 4

Venind intr-o zi un sarac la tine, i-ai dat sase galbeni, apoi iesindu-ti inainte pe alta cale si schimbandu-si hainele, a cerut din nou milostenie sase galbeni, apoi schimbandu-si din nou hainele a venit a treia oara sa ceara mila de la tine. Vazandu-l sluga ta a zis: „Acesta a cerut de doua ori milostenie”, insa fericitul a zis: „Da-i doi galbeni, nu cumva sa fie Hristos care ma ispiteste pe mine” si canta Lui Dumnezeu: Aliluia !

Icosul 4

Unui negustor bogat i s-a inecat in mare corabia cu marfuri, din care pricina saracind foarte mult si venind la sfantul se ruga sa-l ajute. Atunci luand sfantul cinci litre de aur, le-a dat negustorului, care plecand bucuros a inceput in nou sa-si faca negustoriile sale pentru care iti cantam: Bucura-te, ca niciodata nu ai intors pe cineva nemiluit, Bucura-te, ca toti nevoiasii la tine scapare au gasit, Bucura-te, caci negustorul plecand la treburile sale, aceleasi pierderi a suferit, Bucura-te, ca el singur scapand cu viata, a venit din nou la tine, Bucura-te, ca i-ai dat lui zece litre de aur indemnandu-l sa lucreze cinstit, Bucura-te, ca negustorul si a treia oara a suferit aceeasi rea intamplare, Bucura-te, ca intorcandu-se acasa nu mai indraznea sa ti se arate, Bucura-te, ca presarandu-si singur capul cu cenusa voia sa-si piarda singur viata, Bucura-te, ca afland despre el l-ai chemat la tine, Bucura-te, ca mustrandu-l pentru castigarea corabiei pe cai necinstite, i-ai aratat ca aceea era pricina pierzarii, Bucura-te, ca dandu-i o corabie bisericeasca plina cu grau i-ai dat drumul, Bucura-te, ca prin aceasta mult castig s-a dobandit Bucura-te, Sfinte Ioane mult milostive parinte!

Condacul 5

Mergand odinioara la Biserica, te-a intampinat un barbat cinstit caruia ii furasera talharii toata averea aflandu-se acum in mare saracie. Deci Patriarhul, mult milostivindu-se spre acel om a poruncit slugii sa puna economilor bisericii sa-i dea cincisprezece de aur. Iar noi pentru milostivirea ta cea mare cantam: Aliluia!

Icosul 5

Venind la Patriarh o femeie bogata a dat in mana lui o hartie in care scria ca daruieste Bisericii 500 litre de aur; luand Patriarhul hartia si citind-o a simtit cu duhul ca femeia aceea nu a dat tot cat pusese in mintea sa, caci asa a voit Dumnezeu, deoarece nici economii bisericii nu au dat omului saracit de talhari cat le-a poruncit sa-i dea, pentru aceasta iti cantam: Bucura-te, vazatorule cu duhul, Bucura-te, ca chemand economii bisericii, i-ai pus in fata cu cinstita doamna, Bucura-te, ca intrebandu-i cat au dat celui necajit, au mintit ca au dat 15 litre de aur, Bucura-te, ca vazandu-i le-ai spus ca au dat doar cinci litre, Bucura-te, ca intorcandu-te spre femeie, ai intrebat-o cat aur si-a pus in gand sa dea Bisericii, Bucura-te, ca aceasta a marturisit ca a scris pe hartie 1500 de litre,dar a doua zi desfacand, hartia era stearsa, ramanand doar 500 litre, Bucura-te, ca prin aceasta ai mustrat pe economii cei trei zgarciti, Bucura-te, ca acestia au cazut la picioarele tale cerandu-si iertare, Bucura-te, ca mustrandu-i cu blandete i-ai indemnat spre mai multa facere de bine, Bucura-te, ca toti erau uimiti de faptele tale, Bucura-te, ca toti te iubeau si te cinsteau, Bucura-te, ca intotdeauna la tine odihna si pace aflau Bucura-te, Sfinte Ioane mult milostive parinte!

Condacul 6

Hranind multime de popor ai cheltuit toata averea bisericii si inca ai ramas dator o mie de litre de aur. Deci afland despre aceasta un cleric care isi luase a doua femeie dupa moartea celei dintai si, neputand a se invrednici de o mai mare treapta in ierarhia bisericeasca, a socotit a aduce Patriarhului 150 de litre de aur, precum si o multime de grau numai sa-l faca diacon. Insa fericitul mustrandu-l si infricosandu-l cu pedeapsa l-a indemnat a canta: Aliluia!

Icosul 6

Slujind odata cuviosul la Sfantul Altar, si-a adus aminte de un cleric ce avea manie si rautate asupra lui. Deci, departandu-se putin de altar, a chemat la sine pe cleric si cazand la picioarele lui si-a cerut iertare. Pentru aceasta smerenie a Sfantului ii cantam: Bucura-te, ca nu te-ai rusinat de a te smeri in fata supusilor tai, Bucura-te, ca pe acestia i-ai uimit cu smerenia ta, Bucura-te, caci clericul rusinandu-se ti-a cazut la picioare, Bucura-te, ca imbratisandu-va te-ai intors la Sfantul Altar, Bucura-te, cel ce ai pilda vie lucratoare, Bucura-te, ca smerindu-te mereu te inalti, Bucura-te, ca necontenit ajutor de la Dumnezeu cereai, Bucura-te, crin bine mirositor in gradina Domnului, Bucura-te, luminatorul Bisericii, Bucura-te, lauda Alexandriei, Bucura-te, temelia dreptei credinte, Bucura-te, cumpana ajunarii, Bucura-te, Sfinte Ioane mult milostive parinte!

Condacul 7

Un nepot al Sfantului pe nume Gheorghe, a fost defaimat de un locuitor al Alexandriei cu cuvinte de ocara si rusine, despre care afland sfantul cauta sa impace amandoua partile sarguindu-se a canta Lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul 7

Chemand pe nepotul sau si vazandu-l foarte tulburat asupra celui ce-l ocarase, i-a zis cuvinte de mangaiere si ca si cand si el ar fi fost maniat asupra acelui om a zis: „Lasa ca ai sa vezi cum am sa ma razbun asupra lui incat se va mira toata Alexandria”. Si intr-adevar asa a facut cel plin in dreapta socoteala, caci l-a scutit pe acela de a plati bir Bisericii incat se minuna toata Alexandria de bunatatea lui, iar noi ii cantam: Bucura-te, vistieria milei, Bucura-te, ca razbunarea prin blandete ti-ai aratat, Bucura-te, ca de aceasta toata Alexandria s-a minunat, Bucura-te, ca si omul acela s-a cutremurat, Bucura-te, ca prin aceasta de obiceiul cel rau al clevetirii s-a indreptat, Bucura-te, ca pentru toti erai lumina aprinsa, Bucura-te, limanul celor inviforati, Bucura-te, scaparea celor din primejdii, Bucura-te, turn de tarie si aparator de greseli, Bucura-te, indreptatorul celor gresiti, Bucura-te, prea bland povatuitor, Bucura-te, Sfinte Ioane mult milostive parinte!

Condacul 8

Venind intr-una din zile un om bogat la Sfantul si vazand asternutul lui acoperit cu un vesmant sarac, i-a trimis in dar o plapuma, insa Sfantul, pentru a nu-l mahni pe boier, luandu-o s-a acoperit cu ea o noapte, apoi chemand o sluga, a trimis-o cu ea in piata spre a o vinde, iar pretul sa-l dea saracilor cantand lui Dumnezeu Cel ce a venit in lume in cea mai mare saracie: Aliluia!

Icosul 8

Mergand sluga in piata, s-a intamplat de a trecut boierul pe acolo si vazand plapuma a cunoscut-o si cumparand-o, a trimis-o din nou Sfantului, insa acesta din nou a trimis-o spre vanzare, lucru care s-a petrecut de mai multe ori. Vazand Sfantul Ioan ca boierul vrea cu tot dinadinsul sa foloseasca plapuma a zis: „Vom vedea care din nou se va supara intai, eu vanzand-o sau tu cumparand-o si iarasi dandu-mi-o”, iar noi cei iubitori de saraci cantam: Bucura-te, ca in mare cinste fiind ai iubit saracia cea de buna voie, Bucura-te, ca prin plapuma boierului ai adus multi galbeni in vistieria celor necajiti, Bucura-te, ca despre tanarul caruia ii murise tatal si ramasese in saracie curand ai aflat, Bucura-te, ca indata la tine l-ai chemat, Bucura-te, caci vorbind cu el i-ai aflat indata fapta cea buna ce facuse, Bucura-te, ca acest tanar fiind chemat de tatal sau pe patul de moarte i-a dat o alegere intre 10 litre de aur si icoana Maicii Domnului, Bucura-te, ca tanarul chibzuind in mintea sa a ales icoana Maicii Sfinte, Bucura-te, ca de intelepciunea lui te-ai mirat, Bucura-te, ca atat cat ti-a stat in putere l-ai ajutat, Bucura-te, ca prin inselaciune cum ca ai fi ruda cu el l-ai chemat, la tine Bucura-te, ca acesta auzind de inrudire cu smerenie si-a venit, Bucura-te, ca toate cele trebuincioase i-ai daruit, Bucura-te, Sfinte Ioane, mult milostive parinte!

Condacul 9

Venind la tine un oarecare locuitor al Alexandriei cu para impotriva unui tanar monah ce umbla prin oras de cateva zile cu o femeie tanara ai poruncit ca indata sa fie prinsi si batuti si aruncati in temnita. Dar noaptea urmatoare calugarul s-a aratat in vis Patriarhului si aratandu-i spatele plin de rani, i-a zis: „Oare placuta iti este tie stapane? Oare asa ai invatat de la Sfintii Apostoli a paste turma Lui Hristos? Sa stii ca un om te-a inselat!”, iar Patriarhul desteptandu-se s-a cutremurat si i-a cantat Lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul 9

Poruncind, Sfinte Ioane, sa fie adus in fata sa monahul cel intemnitat, acesta a venit cu mare greutate, deoarece cu anevoie putea sa se miste din pricina ranilor, insa Patriarhul a ramas incremenit cand l-a vazut deoarece era intocmai cel ce i se aratase in vis, pentru aceasta iti cantam: Bucura-te, caci Dumnezeu a vrut cu adevarat sa triumfe, Bucura-te, ca monahul acela venind in fata ta l-ai rugat sa-si dezbrace haina, Bucura-te, ca dezbracandu-se s-a dovedit ca este famen, Bucura-te, ca vazandu-i multimea ranilor, amarnic te-ai cait pentru pedeapsa ce i-ai dat-o fara cercetare, Bucura-te, ca pe paraciosi i-ai indepartat trei ani de la Sfintele Taine, Bucura-te, ca tanarul monah ti-a spus toate cele despre tanara fecioara, Bucura-te, ca aceasta fiind evreica, dorea cu orice pret sa imbratiseze viata crestina, Bucura-te, ca dupa multe rugaminti ale ei, monahul a luat-o sa o invete dreapta credinta, Bucura-te, ca apoi la Biserica Sfintilor Mucenici ai botezat-o, Bucura-te, ca dorinta ei a fost de a intra intr-o manastire, Bucura-te, ca acum in cautarea unei manastiri se aflau, Bucura-te, Sfinte Ioane mult milostive parinte!

Condacul 10

Dandu-ti seama de multimea robilor lui Dumnezeu, celor nestiuti de nimeni, te-ai hotarat a nu mai judeca pe nimeni nelasand nici pe altii sa-i judece, ci cantai necontenit Lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul 10

Stiind Sfantul un episcop cu numele Troil, foarte iubitor de argint, l-a luat cu sine la bolnita si, cunoscand ca acesta are aur la dansul, i-a zis: „Parinte Troile, acum este randul tau sa mangai pe cei saraci, dandu-le milostenie”, iar Troil, desi zgarcit, de rusine a inceput sa dea saracilor, incat a desertat 30 litre de aur, apoi caindu-se si parandu-i rau dupa bani, a cazut bolnav la pat. Insa Sfantul Ioan auzind si cunoscand pricina bolii sale, a mers sa-l cerceteze pentru care ii cantam:Bucura-te, cel ce ai vrut sa deschizi raiul prin milostenie pentru sufletul lui Troil, Bucura-te, ca acesta de rusine a dat milostenie, dar cu multa parere de rau, Bucura-te, ca dupa aceea de necaz s-a si imbolnavit, Bucura-te, ca tu cunoscand pricina bolii ai mers la el spre cercetare, Bucura-te, caci i-ai dus aurul pe care l-a impartit la spital spunandu-i sa-l socoteasca ca si cum ti-ar fi dat imprumut, Bucura-te, ca Troil vazand aurul indata s-a facut sanatos, Bucura-te, ca rugandu-te pentru el acesta a avut o descoperire in vis, Bucura-te, ca se facea ca este intr-o curte foarte frumoasa a carei podoaba era de negrait, Bucura-te, ca deasupra curtii scria „Lacasul de veci al lui Troil, episcopul” lucru de care mult s-a bucurat, Bucura-te, ca un barbat infricosat s-a aratat si stergand numele lui Troil a scris „Lacasul de veci al lui Ioan Arhiepiscopul Alexandriei, pe care l-a cumparat cu 30 de litre de aur”, Bucura-te, ca trezindu-se din somn Troil a inceput a plange dupa casa cea din cer pe care a pierdut-o din cauza zgarceniei, Bucura-te, cel ce ai fost indreptatorul vietii lui Troil, Bucura-te, Sfinte Ioane mult milostive parinte!

Condacul 11

Astfel povatuindu-si turma pana la adanci batraneti, in tot pamantul a iesit vestea ispravilor sale, iar tu, fericite parinte, cu cugetul impacat si cu inima curata ai pasit spre cerescul Ierusalim, unde aveai pregatita frumoasa cetate prin milostenie, blandete si bunatate, pentru a putea canta nestingherit Lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul 11

Savarsindu-te din viata, cu bucurie ai fost intampinat de cetele ceresti cu cantarea: „Bucura-te, sluga buna si credincioasa, bine lucratoarea vietii Lui Hristos, tu si greutatea zilei ai purtat si talantul cel dat tie l-ai inmultit si pe cei ce au venit dupa tine nu i-ai pizmuit”. Pentru aceasta s-a deschis tie usa Cerurilor. Intra intru bucuria Domnului tau si te roaga pentru noi, Ioane fericite, care iti cantam tie: Bucura-te, fericite ca mai inainte ti-ai cunoscut sfarsitul, Bucura-te, ca locul mutarii tale a fost cetatea Amatunda, Bucura-te, ca acolo ai fost ingropat intr-o casa de rugaciuni a lui Tihon facatorul de minuni, Bucura-te, ca trupul tau a fost asezat intre trupurile a doi episcopi, Bucura-te, ca saracii, orfanii si vaduvele plangeau cu amar, Bucura-te, ca acum in ceruri fiind, te rogi pentru noi cei din nevoi, Bucura-te, cel ce ai fost inger in trup, Bucura-te, ca acele Sfinte trupuri miscandu-se ca si cum ar fi fost vii, ti-au facut loc, Bucura-te, ca viata ta a stralucit mai mult decat soarele, Bucura-te, cel ce ai imprastiat raze de milostivire alungand norii cei intunecati ai saraciei, Bucura-te, cel ce te-ai aratat curat Treimii, Bucura-te, fericite purtatorul darurilor celor flamanzi, Bucura-te, Sfinte Ioane mult milostive parinte!

Condacul 12

Nu se cuvine a tainui minunea ce s-a facut dupa ingroparea Sfantului Ioan, cu femeia ce savarsise un pacat pe care se rusinea a-l spovedi. Ai indemnat-o sa si-l scrie pe hartie, apoi pecetluind-o, sa o aduca la tine. Insa tu fericite luand scrisoarea, a cincea zi ai raposat nespunand nimic la nimeni despre scrisoare, iar femeia afland despre moartea ta se tanguia si-i canta Lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul 12

Venind femeia aceea la mormantul Sfantului, a inceput sa planga cu amar pentru scrisoarea in care isi scrisese pacatul sau, socotind cat de mare rusine ii va pricinui daca i-o va citi cineva. Asa plangand a ramas la mormantul Sfantului trei zile, iar a treia noapte i s-a aratat Sfantul Ioan cu cei doi episcopi si, dandu-i scrisoarea inapoi pecetluita, i-a poruncit femeii sa o deschida. Luand femeia scrisoarea, a deschis-o si a aflat pacatul sters, iar in locul lui scria: „Pentru robul meu Ioan s-a sters pacatul tau”. Pentru aceasta cu bucurie iti cantam: Bucura-te, cel ce esti milostiv si dupa moarte, Bucura-te, cel ce ai putere a ne scoate din pacate, Bucura-te, si mijloceste mantuire pentru noi, Bucura-te, cel ce ai fost povata orbilor, Bucura-te, invatatorul celor tineri, Bucura-te, toiagul celor rataciti, Bucura-te, indreptarea pacatosilor, Bucura-te, gradina foarte bine mirositoare, Bucura-te, vas de mir al Duhului, Bucura-te, rau de bunatati pururi curgator, Bucura-te, izbavitorul nostru din primejdie, Bucura-te, Sfinte Ioane mult milostive parinte!

Condacul 13

O, mult milostive parinte Ioane, nu inceta a mijloci inaintea Lui Hristos Dumnezeu sa ne daruiasca iertare de pacate, sa Se milostiveasca spre noi, ferindu-ne de toate rautatile in viata aceasta, in ceasul sfarsitului nostru, in vremea judecatii si sa nu ne lase de vom ajunge zilele cele din urma ale lui Antihrist, ca impreuna cu toti placut Lui sa cantam: Aliluia!(de 3 ori)

Rugaciune

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul si Cuvantul Lui Dumnezeu, pentru rugaciunile placutului Tau Ioan cel Milostiv, milostiveste-Te spre tara aceasta si spre toata lumea Ta, pazeste hotarele cu sabia cea de foc a Arhanghelului Mihail, daruieste ploi la buna vreme pentru rugaciunile Sfantului Proroc Ilie, ingradeste-ne cu purtarea de grija a tuturor Sfintilor si mai ales pentru rugaciunile Prea Curatei Maicii Tale. Asa, Doamne Iisuse Hristoase avand mijlocire pe Sfantul Ioan cel Milostiv, nadajduim a trece cu bine hotarul vietii acesteia precum si infricosatele vami ale vazduhului pentru a ajunge in Cereasca Imparatie. Slava, lauda, multumita si inchinare sa inaltam Unuia in Treime Ziditorului tuturor si placutului Sau Ioan, in vecii vecilor. Amin!

Categoria: Acatiste pe luni

Cautare:

Acatistul Sfantului Ioan cel Milostiv

Vizualizari: 977

Id: 3403

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.